Margarita Ponce

Estudi de dansa

La
Margarita

La Margarita Ponce va néixer a Barcelona l’any 1958 i va començar a estudiar dansa amb 9 anys perquè el seu metge li volia fer agafar gana.
Dos anys més tard ja era ballarina del Gran Teatre del Liceu, fins als 17 anys, quan va passar a ser 1ª Ballarina a París de la companyia “Danses Nacionals d’Espanya” dirigida per Rafael i Manolita Aguilar.

Paral·lelament a les seves actuacions en alguns dels millors teatres d’Europa amb aquesta companyia, l’any 1976 va obtenir la Llicenciatura en Dansa a l’Escola Superior d’Art Dramàtic i Dansa de l’Institut del Teatre, número 583/403. També obté els títols acadèmics de Professora de Castanyoles, modificant, ampliant i millorant el mètode d’escriptura de castanyoles existent.

L’any 1978 va fundar a Sant Celoni l’estudi que porta el seu nom. És membre de l’associació d’exballarins dels Gran Teatre del Liceu “LiceXballet” i col·laboradora de la Recerca Històrica del Ballet del Liceu pel Museu d’Arts Escèniques de Barcelona. També ha format part de l’Associació catalana de professores de Dansa, de la Federació d’Escoles de Dansa de Catalunya i de la Federació Espanyola d’Escoles de Dansa.

Com a concertista de castanyoles, ha actuat en diverses ocasions amb el Quartet de Cambra Joan Massià, de la Xarxa de Música Clàssica de la Generalitat. També ha estat solista del Curs Internacional de Música de Vilaller, de la Formació de Cambra Almodis, de la Coral Sant Jordi, de l’Orquestra Municipal de Mollet, Orquestra Baix Montseny i de La Fàbrica del Lied.

Res la fa més feliç que tenir cura de la seva família i gaudir treballant amb les seves alumnes.

La dansa és una devoció i fer la barra la seva pregària.
Joan Magrinyà